Unawatuna-Galle-Colombo

31 juli 2017 - Maafushi, Maldiven

Donderdag 27 juli hebben we rustig ontbeten waarna Rianne,  ilse en ik een joga sessie bijwoonden. Elkaar niet aankijken om slappe lag te voorkomen maar wel heel erg relaxed. Sven had last van zijn keel en wilde lekker op de kamer bijven. Klaar gingen we met de tuktuk naar Galle.  Naar "The Old Dutch Ford", een stuk Nederlandse geschiedenis in sri Lanka.  Erg mooi. Onderweg nog bij een "apotheek " gestopt voor Sven. Kregen voor nop een hoestdrankje en prednison mee, en oordruppels voor Ilse. Rond 1300 terug omdat we de trein van 1530 naar Colombo wilden halen. Maar wilden ook nog Rotti dus rustig geluncht in een klein tentje.  Lekker gegeten. De trein gingen we niet meer halen dus bij ons hotel nog even lekker gezwommen.  Daarna met 2 Tuks  vanwege de bagage naar het station in Galle en kaartjes voor de 2e klas gekocht.  Wederom konden we lekker zitten en hadden we een prachtige treinreis. Deze tocht ging langs het strand en door dorpjes.  Dichtbij Colombo voor het eerst ook echte  armoede gezien.  Sloppenwijken.  Mede vanwege de 2004 Tsunami zag het er daar heel beroerd uit. Zeker in een plaats'je Mount Levinia! 
Eenmaal op station Colombo met een heel klein taxietje naar ons hostel. Ik zat voorin met een grote tas op schoot en ook achterin de tassen op schoot. Ons hostel was erg eenvoudig met iig een goedwerkende airco. We moesten alleen wel met ons 4en in een 2 en 1 persoonsbed....dus die airco kwam van pas en we hebben prima geslapen. 
Eten deden we overigens in een soort Mac voor vis. Lekker maar het duurste eten van de vakantie. We zijn opeens echt uit de natuur en in de stad. Wel wennen. ...

Foto’s

5 Reacties

  1. Dirk en Hannie:
    31 juli 2017
    Hahaha jullie slapen elke nacht met Sven in bed, dus wat was het probleem??
    mooie vakantie geweest jongens, heb genoten van verhalen en foto's
    maar ben blij dat jullie bijna thuis zijn! xxx Hannie
  2. Dirk en Hannie:
    31 juli 2017
    Tik een verhaal is het weg...???
    hahaha jullie slapen bijna elke dag met Sven in bed, dus wat was het probleem??
    Jullie hebben een prachtige reis gemaakt, ik heb genoten van verhalen en foto's, geniet nog even van Dubai , maar ik ben blij als jullie morgen in Düsseldorf geland zijn, xx Hannie
  3. Anke en Theo:
    31 juli 2017
    Nog even relaxed op de Malediven en Dubai en dan.........Houten
  4. Oom Al:
    31 juli 2017
    Als ik al die prachtige sportieve verhalen van jullie lees, dan denk ik, dat ik toch maar met mijn volgende huwelijksreis ergens anders heen ga, want dit is toch wel een beetje te heftig voor jouw vroegere, sportieve oom en zijn aanstaande bruid.
  5. Ida en jan:
    1 augustus 2017
    Blij ook als jullieweer thuis zijn, ontzettend genoten van de verhalen.
    voor herhaling vatbaar. Tot gauw en veilige reis. Liefs ma