Lovina dag 2
2 augustus 2025 - Lovina, Indonesië
Op maandag 28 juli konden we lekker even de tijd nemen. We stonden niet al te vroeg op en konden rustig ontbijten. Nadat we ons klaar hadden gemaakt gingen we met 2 andere gezinnen richting onder anderen de Aling Aling waterval.
Toen we daar aankwamen moesten we perse een gids meenemen, wat later zeker niet erg was. De Aling Aling waterval, een heilige waterval, was erg mooi.
Na een paar fotootjes liepen we verder, en moesten we door het water lopen om het riviertje over te steken, om vervolgens weer de trap omhoog te nemen.
Na vele treden kwamen we bovenaan de Aling Aling, waar we ook even konden zwemmen en slingeren aan een touw. Terwijl we aan het zwemmen waren zagen we boven het meertje aan een liaan 3 kleine aapjes hangen, die toekeken en overkwamen alsof ze mee wilden slingeren en zwemmen.
Toen we uit het koude water kwamen liepen we weer verder naar de volgende plek, die de leukste bleek te zijn.
Er was een soort natuurlijke glijbaan, waar je met de stroming mee van een steile stenen glijbaan ging, om daarna hard het water in te komen. Een leuke opbouw voor de volgende dingen.
Er waren vier verschillende spring plekken. We begonnen lekker rustig, en sprongen vanaf 5 meter hoogte het water in, een eitje. Toen liepen we naar de volgende: een 9 meter hoge jump. Dit was wel een ander verhaal. Bart, Rens, Ilse en Maud gingen al best snel, maar Luuk en Sven bleven lang bovenaan staan treuzelen. Maar Sven voelde toch de druk (als Ilse het durft, dan kan jij t toch ook wel?;) ) en sprong naar beneden. Allen schreeuwend van de adrenaline.
Maar er was nog een platform: eentje van 15 meter (eigenlijk 14 maar 15 klinkt iets mooier). Hier stond iedereen lang bovenaan, kijkend naar het gevaar beneden. Uiteindelijk besloot Bart toch als eerste te gaan, gevolgd door Rens, Maud en uiteindelijk ook Sven en Ilse. Niet normaal.
Toen keerden we terug naar het verblijf, hebben we lekker gezwommen, gechillt, Ilse nam met Maud een lange massage en Sven bleef met Bart tot 19:00 in het bad.
S'avonds gingen we heerlijk avondeten bij ons hotel. We hadden geen haast om naar bed te gaan, want de volgende ochtend hoefden we pas om 1200 uit te checken.
Na vele spelletjes lag iedereen uiteindelijk toch in bed, en vielen we heerlijk snel in slaap.
Auteur: Sven